Poštovani mještani Brodarice !

Kao što je već u javnosti poznato dio  projekta „Aglomeracija  Šibenik“ koji podrazumijeva rekonstrukciju sustava vodoopskrbe, te izgradnju  i dogradnju sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, obuhvaća također Brodaricu i Krapanj. Javnost je već više puta upoznata s projektom ali i s općim   informacijama o planu radova. Međutim , radi  bolje  organizacije  svakodnevnog života i rada stanovnika te funkcioniranja javnih usluga, u  kontaktu sa stručnim službama Grada Šibenika i izvođačima radova zatražili smo  više informacija o planu i tijeku građevinskih javnih radova  u  Brodarici.U većini kvartova u Brodarici građevinski radovi započet će u razdoblju od  16.-30-09.  Radovi  u pojedinim  kvartovima morat će potrajati do kraja svibnja 2020. ili najdalje do prve polovice  lipnja. . Izvođač je u stalnom kontaktu s Mjesnim odborom ,  stručnim službama Grada Šibenika te komunalnim društvom Vodovod i odvodnja Šibenik , te je preuzeo obvezu pravovremeno  kontaktirati stanovnike   u kvartovima  gdje se započinju  radovi radi eventualne potrebe  izmicanja brodova ili parkirališta po  trasama izvođenja radova. Mjesni odbor dogovorio je  da se mještanima iziđe u susret ako bude posebnih situacija i potrebe prelaska iskopa za vrijeme odvijanja radova. Radovi u obalnom dijelu zbog očekivanog prodora mora bit ce iznimno zahtjevni pa se mještani mole za strpljivost i razumijevanje pri izvođenju radova.

Niže prikazujemo dobiveni okvirni raspored radova  za pojedine  kvartove i ulice  između Jadranske magistrale i obale ( kvartovi Maratuša, Gaj, Ribica, Južna vala ), a posebna obavijest odmah po dobitku iste dostavit će se mještanima i za kvartove iznad Jadranske magistrale.

OKVIRNI  RASPORED  RADOVA  ZA KVARTOVE IZMEĐU MAGISTRALE I MORA

1. Odvojak ulice Krap. Spužvara od križanja kod Vile Danijela – radovi započinju 16.09. i planirani su u vremenskom rasponu od cca 40 dana. Radi se o polaganju cijevi za odvodnju kao i kompletnoj rekonstrukciji vodovodne mreže za taj dio kvarta.

2.Radovi  u ulici Krapanjskih spužvara od magistrale prema portu-trajektnom pristaništu  planirani su s početkom u prvoj polovici siječnja 2020. i završetkom u svibnju ili početkom lipnja.

3. Odvojak  s Jadranske magistrale   neposredno prije  magistralnog skretanja u  ulicu Krapanjskih spužvara–pravac od Magistrale prema moru – početak radova planira se u danima između  17-20.09. . Polaze se oko 130 m odvodne cijevi i oko  200 m nove vodovodne cijevi. Planirano je da navedeni radovi  traju 40-50 dana .

4. Obalom od Zlatne ribice prema Gaju radovi započinju  od 07.01. i traju do 01.04.

5.Obalom od Zlatne ribice prema portu –trajektnom pristaništu, radovi započinju  između 26.09. I 30.09. u zavisnosti od odvijanja  radova na drugim trasama.

6.Ulica Španja Roka prema Južnoj vali –radovi  započinju  16.09.

7. Od križanja Rešačke s magistralom- smjer  prema zapadu  kroz Jadransku magistralu ,planiraju se započeti radovi u razdoblju 17-20.09. Izvodit  će se u etapama od po cca 300 m. Ovaj dio radova uključivo i sjeverozapadni trak kroz magistralu trebao bi završiti do zaključno 15.06.2020.

8. Od uvale GAJ obalom prema zapadu (smjer prema Delfinu)do prvog odvojka-skretanja  za magistralu, radovi bi također  trebali započeti kroz   rujan  2019.  i  biti gotovi za cca 3 do 3,5  mjeseca uključivo odvodnju i rekonstrukciju  vodovodne mreže za navedeni kvart.

9.Od trgovine Djelo kroz obalu prema jugoistoku do Delfina i prema  lokalnom odvojku-izlazu na magistralu iznad  picerija Delfin i Nino, radovi također započinju kroz rujan 2019.Planirano je da ovaj zahvat bude gotov do Božića.

10. U Maratuši odvijat ce u isto vrijeme i radovi u pobočnim ulicama ( od obale prema  Barbi i prema magistrali te odvojak lijevo paralelan s magistralom prema zapadu -slijepa ulica)

11. Krajem rujna planirano je započeti  i podvodne radove od Zlatne ribice prema Krapnju. Radi se o pripremnim radovima i o samom polaganju nove vodovodne cijevi za otok , te također o polaganju glavne odvodne cijevi za otpadne vode iz Krapnja prema cjevovodu na Brodarici.

U slučaju potrebe, u nastavku prikazujemo telefonske kontakte  sa izvođačima radova za dio Aglomeracije ŠIbenik- PROJEKT BRODARICA:

1. Kvartovi u Brodarici  iznad Jadranske magistrale : Vodoinstalacije Zadar, g. Šime Burela , tel : 091 272 5392

2. Kvartovi u Brodarici između Jadranske magistrale i mora: Vodoprivreda Split, g. Zvonko Lovrić , tel: 099 424 6205

U slučaju  potrebe posebne privremene regulacije javnih komunalnih usluga u određenim
( slijepe ulice, uske ulice i sl.)  radi bolje koordinacije stručnih  službi preporučujemo kontaktirati  Odjel za komunalne djelatnosti Grada Šibenika g. Ante Nakić  tel: 091 4621 198 .

Moguće  je i izravno  kontaktirati određeno komunalno društvo Grada Šibenika nadležno za konkretnu potrebu ( Zeleni grad, Vodovod i odvodnja Šibenik ) ili Mjesni odbor Brodarica koji ce dobivene zamolbe građana odmah uputiti stručnim službama Grada Šibenika.  Molimo mještane za susretljivost i strpljenje dok traju javni radovi te i za proaktivnost kod  rješavanja određenih komunalnih  problema i specifičnih situacija na terenu kojih će kod ovako obimnih i zahtjevnih radova u praksi vjerojatno biti.

U pdf-u su neke dodatne informacije o projektu Aglomeracije Šibenik.

Download pdf

S poštovanjem ,

Joško Bačelić
Predsjednik Vijeća MO Brodarica

099 81 81 601